Jongeren en 55-plussers, één baan is niet genoeg!

04/09/17 newsImg

Het gaat goed op de Nederlandse arbeidsmarkt! De afgelopen periode is de werkloosheid in Nederland enorm afgenomen terwijl het aantal vacatures is toegenomen. Waar er in het eerste kwartaal van 2016 gemiddeld 3.9 werkzoekenden per vacature waren, was dit getal in dat zelfde kwartaal van 2017 afgenomen tot gemiddeld 2.7 werkzoekenden per vacature.

Lees verder

Hoge boetes voor onderbetaling uitzendkrachten

18/07/17 newsImg

Bij een controle door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van 500 uitzendbureaus zijn 131 boetes uitgedeeld met in totaal een waarde van ruim 1,3 miljoen euro. Veel overtreders hebben zich schuldig gemaakt aan onderbetaling van uitzendkrachten.

Lees verder

Blog 7: Zomervakantie, tijd om aan de slag te gaan!

04/07/17 newsImg

De zomervakantie staat weer voor de deur. Al geruime tijd kijken veel scholieren, net als hun ouders, hier naar uit. Vele Nederlanders zullen deze periode gebruiken om vakantie te gaan vieren in Nederland of in het extra zonnige Zuid-Europa of zelfs buiten Europa. Echter is er ook een grote groep scholieren die deze kans aangrijpt om wat extra geld te verdienen.

Erg handig voor werkgevers die hierdoor het gemis van vaste krachten kunnen opvangen, of de extra vakantiedrukte in bepaalde sectoren nu zonder moeite aankunnen. Aan dit vakantiewerk zitten echter wel een aantal regels verbonden die moeten worden nageleefd. Enkele van deze voorschriften wil ik hierbij kort toelichten. Hierdoor kunnen zowel werkgevers als vakantiekrachten goed voorbereid de zomervakantie in.

Lees verder